Haase osvojio ukupno šest gemova protiv Murrayja

Wimbledon

Haase osvojio ukupno šest gemova protiv Murrayja

E. Škorić

Andy Murray bez većih je problema pobijedio Robina Haasea u drugom kolu Wimbledona.

Za svega 90 minuta je Murray riješio Holanđanina. Bilo je 6:1, 6:1, 6:4 za Britanca, koji je lakše od očekivanog prošao dalje.

Murray jeste jedan od favorita na Wimbledonu, ali definitivno smo očekivali jači otpor Haasea. 

Murray će u šesnaestini finala igrati protiv Andreasa Seppija ili Borne Ćorića, čiji meče j u tijeku. James Ward je sa 6:2, 7:6, 3:6, 6:3 pobijedio Čeha Jirija Veselog, čime je još jednom dokazano da favoriti ne pobjeđuju uvijek, a pogotovo ne u tenisu.

Maratonski meč odigrali su Roberto Bautista-Agut i Benoit Paire, a bilo je 3:2 u setovima nak raju za Španca. Francuz je imao 2:0 (6:2, 6:4), a onda veliki preokret - 6:3, 6:3, 6:3 z Bautistu.

U prvom meču dana je Samuel Groth nadigrao svog zemljaka Jamesa Duckwortha. Bilo je 7:5, 6:4, 7:6 za 69. igrača svijeta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.