Halep bolja od Kerber za polufinale Roland Garrosa

Derbi četvrtfinala

Halep bolja od Kerber za polufinale Roland Garrosa

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u polufinale Roland Garrosa nakon što je porazila Njemicu Angelique Kerber sa 2:1 u setovima u derbiju četvrtfinala. 

Pomenute dvije teniserke su prije ovog susreta imale osam međusobnih okršaja, a rezultat je bio 4:4. Ipak, nakon današnje pobjede prva teniserka svijeta je povela u međusobnom duelu protiv Kerber i plasirala se u polufinale drugog Grand Slama u sezoni.

Prvi set je bio veoma zanimljiv i viđeno je čak šest brejkova. Otišlo se u taj brejk gdje se bolje snašla Njemica koja je slavila sa 7:2 i povela 1:0 u setovima.

U drugom periodu je viđena potpuno druga priča jer su napravljena samo dva brejka i to oba od strane Rumunke. Treći set je bio sličan i Rumunka je napravila tri, a pretrpila jedan brejk te je slavila sa konačnih 6:7, 6:3 i 6:2.

Ona će u polufinalu igrati protiv Muguruze koja je nešto ranije u toku dana porazila Mariju Šarapovu sa 2:0 u setovima. Siguno da će to biti veoma kvalitetan susret kojeg ne bi trebali propustiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi