Halep bolja od Pavlyuchenkove, kraj za Kuznetsovu

WTA Rim

Halep bolja od Pavlyuchenkove, kraj za Kuznetsovu

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u četvrtfinale turnira u Rimu, pošto je savladala Anastasiju Pavlyuchenkovu iz Rusije.

Četvrta igračica svijeta trijumfovala je u tri seta (6:1, 4:6, 6:0). U borbi za polufinale igraće protiv Estonke Anett Kontaveit, koja je nadigrala Mirjanu Lučić-Baroni iz Hrvatske (6:1, 6:1).

Naturalizovana Australijanka Daria Gavrilova nakon preokreta je savladala rusku teniserku Svetlanu Kuznetsovu (2:6, 7:5, 6:4) i sada očekuje bolju iz duela Bertens - Makarova.

Plasman u četvrtfinale obezbijedila je i Amerikanka Venus Williams, pobijedivši u tri seta Johannu Kontu iz Velike Britanije (6:1, 3:6, 6:1). Njena naredna protivnica biće pobjednica meča Goerges J. - Muguruza.

Danas još igraju Svitolina - Barthel i Bacsinszky - Pliskova Ka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi