Halep i Cibulkova za trofej u Madridu

Ko će do titule?

Halep i Cibulkova za trofej u Madridu

Simona Halep i Dominika Cibulkova sastaće se danas u finalu WTA turnira u Madridu.

Halep je tokom ove sedmice opravdala ulogu favorita te je zabilježila pet pobjeda uz samo jedan izgubljeni set.

Sedma teniserka svijeta u prvom kolu bila je bolja od Japanke Doi, a potom su redom padale Knapp, Bacsinszky, Begu i Stosur. Rumunka je impresvina bila u svom posljednjem nastupu gdje je Samanthi Stosur prepustila samo dva gema.

Sa druge strane, Cibulkova je mnogo teže stigla do finala turnira. U prvoj rundi iznenadila je Poljakinju Agnieszku Radwansku, a potom su uslijedile pobjede nad Garciom, Pavlyuchenkovom, Cirsteom i Chirico. Slovakinja je tokom sedmice izgubila četiri seta, ali i provela gotovo deset sati na terenu, što bi moglo da ima uticaja na konačan ishod finala.

Halep i Cibulkova su do sada odigrale četiri međusobna susreta, a uspješnija je slovačka teniserka koja je zabilježila tri pobjede.

Što se tiče trofeja, Halep je u dosadašnjem dijelu karijere osvojila 11 titula, dok Cibulkova ima pet. 

Podsjetimo, osjavačici turnira iz Premijer serije pripašće 1.000 WTA bodova i ček na 912.900 evra, dok će se poražena u finalu morati zadovoljiti sa 650 poena i 447.630 evra.

Finalni susret na programu je danas od 18 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi