Halep i Radwanska u polufinalu

Prvi par polufinala WTA Indian Wellsa

Halep i Radwanska u polufinalu

Simona Halep i Agnieszka Radwanska kompletirale su prvi polufinalni par na WTA turniru u Indian Wellsu. U prvom međusobnom duelu, Halep nije ima problema protiv kvalifikantice Casey Dellacque, sve je bilo gotovo za 60-tak minuta.

Sa duplim breakom Halep je povela 4-1 u prvom, sličnu stvar ponovila je i u drugom setu. Sa četiri breaka Halep je osigurala polufinale. Halep je ulaskom u polufinale Indian Wellsa potvrdila svoju odličnu formu ove godine. Rumunska teniserka je igrala četvrtfinale Australian Opena, nakon čega je osvojila turnir u Dohi. U polufinalu je čeka Agnieszka Radwanska, druga nositeljica koja je tek nakon dva sata i 33 minute igre uspjela proći Jelenu Janković.

Jelena je u prvom setu vratila izgubljeni servis, ali nije izdržala na svom kada je servirala za ulazak u tie break. Imala je priliku 40:30 i svoj servis. U drugom je realtivno rano Radwanska  izgubila svoja dva servis gema, onda je jedan vratila, ali je Jelena i treći put Poljakinji uzela servis. U trećem smo vidjeli i najviše uzbuđenja. Janković se vratila nakon 0-4, ali je u desetom gemu ispustila 40:15. Radwanska je četiri poena kasnije slavila pobjedu 7-5, 2-6, 6-4.

Četvrtfinale:
Simona Halep (Rum,6) - Casey Dellacqua (Aus) 6-2, 6-2   
Agnieszka Radwanska (Pol, 2) - Jelena Janković (Srb, 7)    7-5, 2-6, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.