Hampton namučila Azarenku, poraz Vinci

Mlada Amerinka ispustila break prednosti u trećem setu

Hampton namučila Azarenku, poraz Vinci

M. Maksimović

Prva nositeljica, Viktora Azarenka imala je po prvi put nešto više posla na ovogodišnjem Australian Openu.Mlada Amerikanka Jamie Hampton je odigrala dobar meč pa je Azarenka pobjedu izborila tek u trećem setu.

Talentovana 23-godišnja Amerikanka se vratila nakon gubitka prvog seta, u trećem je vodila uz prednosr breaka ali nije izdržala.Dobrim dijelom zbog povrede leđa, povrede zbog koje je tražila pomoć nakon devetog gema drugog seta. Odservirala je za 1-1, a onda nastavila dobro igrati, ali očito uz bolove u leđima.U prvom setu je Azarenka zamalo ispustila 5-1, na kraju je slavila iako je Hampton pogodila 41 winner, 21 više od Bjeloruskinje. Amerikanka je imala i 16 break lopti, ali je sakupila i 47 neforsiranih pogrešaka, skoru duplo više od prve nositeljice.

 

Serena Williams je lako preskočila i treću prepreku.Savladala je Japanku Moritu 6-1,6-3, u jednom trenuktu je zabila servis koji je išao 207 kilometara na sat.Japanka je kratko zaprijetila u drugom setu, povela je 3-1, ali je onda Serena nanizala pet gemova zaredom.Caroline Wozniacki je 6-3,6-4 riješila Ukrajinku Lisiju Tsurenko koja je puno griješilapa joj nije pomoglo ni 14 winnera više.

 

Elena Vesnina je izabacila 16.nositeljicu Talijanku Robertu Vinci koja nije iskoristila meč loptu u drugom setu. Imala je 1-0, 5-4 u drugom, Vesnina se spašavala na 30:40 i uspjela je.U trećem je Ruskinja napravila ono što nije Talijanka.

 

Rezultati 3.kola:

Viktoria Azarenka (Bje, 1) - Jamie Hampton (SAD) 6-4, 4-6, 6-2

Svetlana Kuznetsova (Rus) - Carla Suarez-Navarro (Špa) 6-2, 4-6, 6-3

Maria Kirilenko (Rus, 14) - Yanina Wickmayer (Bel, 20) 7-6(4), 6-3

Elena Vesnina (Rus) - Roberta Vinci (Ita, 16) 4-6, 7-6(4), 6-4

Serena Williams (SAD, 3) - Ayumi Morita (Jap) 6-1,6-3

Caroline Wozniacki (Dan, 10) - Lesia Tsurenko (Ukr) 6-4, 6-3

Sloane Stephens (SAD, 29) - Laura Robson (VBR) 7-5, 6-3

Bojana Jovanovski (Srb) - Kimiko Date-Krumm (Jap) 6-2, 7-6(3) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.