Hantuchova očekivano, Lisicki iznenadila
Daniela Hantuchova

Turnir u Birminghamu

Hantuchova očekivano, Lisicki iznenadila

M. Maksimović

Daniela Hantuchova i Sabine Lisicki su teniserke koje ćemo sutra gledati u finalu Birminghama.U prvom polufinalu je Slovakinja Hantuchova, četvrta nositeljica u tri seta bila bolja od Ane Ivanović 6-7(2),6-3,6-2,dok je u drugom polufinalu Lisicki naigrala Kineskinju Shuai Peng 6-3,6-1.

Po rezultatima polufinala lako je zaključiti da je meč između Hantuchove i Ivanovićeve bio puno zanimljiviji.Prvi set je odlučen u tie breaku iako je Ivanovićeva imala 4-2.U desetom gemu je Hantuchova spasila set loptu i vratila se u meč 5-5.

U tie breaku Slovakinja nije imala šanse, Ana je dobila prvi set nakon 7-2 u 13.gemu.U drugom setu je Ana Ivanović imala čak deset break lopti i niti jednu nije iskoristila, Hantuchova svoju jest u osmom gemu pa se igrao treći set.Jedan gem su teniserke odigrale u trećem setu prije nego što je došao kišni prekid, a u nastavku je Slovakinja serijom od pet uzastopnih gemova osigurala plasman u finale.Nakon breaka u petom gemu, igra Ane Ivanović se potpuno raspala.

U drugom polufinalu uzbuđenja nije bilo.Lisicki je odigrala u visokom ritmu, na prvom servisu je izgubila tek dva poena,usput je spasila dvije break lopte.Na drugoj strani je Peng izgubila svoja četiri servis gema,dva u prvom, dva u drugom setu.

Rezultati polufinala:
Daniela Hantuchova (Svk,4) - Ana Ivanović (Srb,2) 6-7(2),6-3,6-2
Sabine Lisicki (Nje) - Peng Shuai (Kin,3) 6-3 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.