HC : Pobjede Njemačke i Rusije
Dementijeva bez šansi protiv Lisicki

U Perthu kompletirano prvo kolo

HC : Pobjede Njemačke i Rusije

M. Maksimović

U prvim mečevima grupe B na ovogodišnjem Hopman Cupu, Velika Britanija je savladala
Kazakhstan 2:1, dok je istim rezultatom Rusija pobjedila Njemačku.  Oba susreta su ponudila dosta uzbuđenja i na kraju je u oba susreta presudan bio meč mješovitih parova.

Velika Britanija je protiv Kazahstana imala velikih problema. U prvom meču koji je trajao 105 Yaroslava Shvedova bila bolja od Laure Robson. Laura je uzela prvi set 6-4, nakon čega je uslijedio preokret. Shvedova koja je rođena u Moskvi i koja živi u Moskvi je osvojila bod za Kazahstan. Drugi set je dobila 6-3, u trećem se igra Robsonove raspala, bilo je 6-0, za konačnih 2:1.
Velika Britanija se vratila u meč zahvaljujući Andyju Murrayu koji je na terenu ostao 63 minuta kako bi u dva seta 6-3,6-3 pobjedio Andreya Golubeva. Odluka je pala u miksu, nakon velike borbe koja je trajala 104 minute. Na kraju su Murray i Robsonova do drugog boda stigli
nakon 6-3, 5-7, 7-6, odnosno 12-10 u tie breaku.
I Rusija je krenula u meč protiv Njemačke porazom, jer je Sabine Lisicki neočekivano glatko razbila Jelenu Dementijevu 6-4,6-1. Bod za izjednačenje osvaja Igor Andreejev nakon velike borbe u meču protiv  Philippa Kohlschreibera. Rus je slavio u tri seta 6-3, 6-7, 6-3. I miksu je kombinacija Dementijeva/Andreev na kraju u dva seta dobila par Lisicki/Kohlschreiber, bilo je 6-4, 7-6(7).


Grupa B:
Velika Britanija - Kazahstan 2:1
Rusija - Njemačka 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.