HC: Pobjede Španije i Australije
Robredo nije imao previše posla

Domaćini u igri za polufinale

HC: Pobjede Španije i Australije

M. Maksimović

Reprezentacija Australije, prvi nositelj na ovogodišnjem Hopman Cupu se vratila u život nakon
razočaravajućeg poraza od Rumunije. Australija je sa 2:1 savladala SAD, dok je Španija bila bolja od Rumunije, ali tu je sve bilo poznato nakon što je Victor Hanescu predao meč Tommyju Robredu.

Australija je do prve pobjede stigla preko selekcije SAD, a bod odluke je osvojio Lleyton Hewitt. U prvom meču je Samantha Stosur bez većih problema osvojila prvi bod nadigravši Melanie Oudin 6-2,6-4.

Lleyton Hewitt je upisao drugu pojedinačnu pobjedu zaredom u Perthu. Protiv Hanescua je išlo nešto teže, u drugom meču protiv Johna Isnera nije imao tolikih problema. Prvi set je Lleyton dobio 6-1, u drugom je bilo nešto drugačije, završilo je 7:5. Utješni bod Amerikanci su osvojili u igri parova, nakon što su Strosur i Hewitt uzeli prvi set, Oudin i Isner su napravili preokret.

Španija je sa čistih 3:0 završila posao protiv Rumunije, a sve je bilo jasno kada je Victor Hanescu zbog povrede predao meč Tommyju Robredu Rumunjski teniser je predao meč nakon gubitka prvog seta. Predhodno je bod za Španiju osvojila Maria Jose Martinez Sanchez, pobjedivši Soranu Cirsteu 6-4,6-3. U susretu koji će odlučiti o prvom mjestu u grupi igrat će 7.januara Australija i Španija.

Grupa A, 2.kolo:
Španija - Rumunija 3:0
Australija - SAD 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.