HC: Španija po treći put pobjednik
Pobjednička kombinacija

završen Hopman Cup

HC: Španija po treći put pobjednik

M. Maksimović

Reprezentacija Španije je po treći put u svoj istoriji osvojila Hopman Cup u Perthu. Do predhodna dva Španija je došla preko SAD, a u postavi su prvi put bili Emilio i Aranxta Sanchez, u drugoj
Aranxta i upravo Tommy Robredo. Do treće titule Španija je stigla pobjedivši danas u finalu Veliku Britaniju 2:1.

Prvi singl su igrali Maria Jose Martinez Sanchez i Laura Robson. Na kraju je Laura stigla do pobjede u dva seta, nakon što je drugi dobila u tie breaku. Nakon toga je stigao meč Tommyja Robreda i četvrtog igrača svijeta Andyja Murraya. Murray je odigrao odličan prvi set, Robredo su ostale mrvice, tek jedan gem, nakon čega je uslijedio preokret.Robredo je dobio naredna dva seta 6-4, 6-3 za sat i 53 minute igre. Na kraju odluka pala u trećem meču, a tamo su Martinez Sanchez i Tommy Robredo osvojili drugi bod. Bilo je 7-6 (8/6), 7-5.


Rezultat finala:
Španija - Velika Britanija 2:1
Martinez Sanchez - Laura Robson 1-6, 6-7(6)
Tommy Robredo - Andy Murray 1-6,6-4,6-3
Martinez Sanchez/Robredo - Robson/Murray 7-6(6),7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti