HC: Španija u finalu
Robredo igra odlično u Perthu

Australija opet bez finala

HC: Španija u finalu

M. Maksimović

Reprezentacija Španije je prvi finalist ovogodišnjeg izdanja Hopman Cupa. U posljednjem kolu, Španija je u grupi A savladala domaćina Australiju sa čistih 3:0. Tako Španija ima priliku ponovo osvojiti naslov pobjednika nakon 2002.godine kada su u finalu Tommy Robredo i Arantxa Sanchez Vicario bili bolji od Monice Seles i Jana Michaela Gambilla.

Australija je posljednji put na Hopman Cupu slavila još 1999.godine, novu priliku je tražila ovaj put, ali protiv Španije nije išlo. Samantha Strosur je osvojila tek pet gemova, dok je Hewitt samo u drugom setu protiv Tommyja Robreda nešto igrao, na kraju je izgubio 2-6,4-6. U igri parova su Martinez Sanchez i Robredo ostali čvrsti i na kraju su uzeli i taj treći bod. Španija je do sada u Perthu slavila dva puta, a prvi naslov je osvojen još 1990.godine kada su za ovu selekciju igrali Emilio i Arantxa Sanchez.
Amerikanci su u posljednjih šest godina stigli do četiri trofeja, međutim ovaj put su uspjeli samo pobjediti Rumuniju, tačnije meč je zaključen nakon što je Melanie Oudin dobila Soranu Cirsteu.

Treće kolo, grupa A:
Španija - Australija 3:0
SAD - Rumunija 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.