HC: Velika Britanija blizu finala
Murray je za sada na dvije pobjede u dva meča

I dalje zanimljivo u Perthu

HC: Velika Britanija blizu finala

M. Maksimović

Na Hopman Cupu u Perthu igrani su mečevi drugog kola u grupi B. Velika Britanija je bila bolja od Njemačke 2:1, dok je Kazahstan iznenadio Rusiju, pa su Andy Murray i Laura Robson vrlo blizu plasmana u finale.

Rusija je dobro krenula protiv Kazahstana, Jelena Dementieva je sredila Yaroslavu Shvedovu 6-3, 6-1, pa su mnogi prisutni već polako počeli upisivati pobjedu Rusije, jer je Igor Andreev bio favorit protiv Andreja Golubeva, ali. Na terenu potpuno drugačiji rasplet, vjerovatno ni Golubev nije očekivao tako laku pobjedu. Pobjedu u dva seta, 6-4, 6-3. Na kraju je odluka pala u igri parova. Meč je bio duži od oba predhodna singla, a na kraju su Shvedova i Golubev stigli do pobjede 7-6(3), 6-4.

Poraz Rusije ide na Ruku Velikoj Britaniji jer su Murray i Laura Robson bez poraza. Nakon Kazahstana, pobjedili su i Njemačku 2:1. Sabine Lisicki je očekivano slavila protiv Laure Robson 7-6,6-3. Andy Murray je prepustio Philippu Kohlschreiberu pet gemova, a isti broj gemova su osvojili Lisicki i Kohlschreiber u igri parova.

Grupa B:
Rezultati 2.kolo
Kazahstan - Rusija 2:1
Velika Britanija - Njemačka 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.