'Helsinki' iz La Case De Papel je vjerovatno jedini Srbin koji nikada nije gledao Đokovića

Perić je ipak košarkaški tip

'Helsinki' iz La Case De Papel je vjerovatno jedini Srbin koji nikada nije gledao Đokovića

E. Škorić

Popularna španska serija Money Heist ili mnogima poznatija kao La Casa De Papel nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Radi se o kriminalističkoj seriji koju je otkupio Netflix i koja je ubrzo postala najgledanija na svijetu. Iako je prva epizoda španske serije izašla 2017. godine, najveću popularnost stekla je tek prošle godine.

Jedan do glumaca u seriji je Darko Perić, Srbin koji je veoma rano otišao u Barcelonu, a dobio je ulogu u popularnoj seriji i gledateljima iste poznat je pod nadimkom "Helsinki".

On je sada dao intervju za katalonski Sport. Bilo je govora o samoj seriji, no naravno uglavnom je intervju bio baziran na sportskim temama.

Perić je ispričao kako je prije 16 godina doputovao u Barcelonu na jedan festival, pa je zavolio taj grad i tamo ostao, a u međuvremenu zaigrao uličnu košarku u prijestolnici Katalonije.

"Godinu dana nakon što sam bio u Barceloni, igrao sam uličnu košarku na terenu pored groblja Poble Nou. Zbog brade, tetovaža i naušmnica, zapazio me jedan agent i rekao mi je da imam zanimljivo lice. Mislio je da ću postati košarkaš, ali sam mu rekao da sam glumac i onda se sve promijenilo", priča Perić.

Oglasi

Košarka kao druga strast

"Sad učim za košarkaškog trenera, pa zamislite. Strastven sam u košarci od djetinjstva, ali u Srbiji se u košarci jako teško istaknuti, moraš biti jako dobar. To je bio san, ali uključuje mnoga odricanja koja nisam bio spreman podnijeti".

Obožava košarku do te mjere, da serije i ne gleda iako glumi u istima.

"Zanimljivo je stvarno da ne gledam serije, već gledam košarku. Pratio sam cijelu Euroligu, cijeli ACB, NBA ligu...".

Koje timove najviše voli?

"Ne navijam ni za jedan tim. U Srbiji pratim Zvezdu kada igra Euroligu i Partizan kada igra Eurokup. Kada upoznate igrače, to je teško. Odlazim na igre Barcelone, Real Madrida, Fuenlabrada... Prijatelj sam s Mirotićem, znam i Calathesa, ali s druge strane poznajem Realove igrače kao što su Llull i Tabares. Naravno, kada je u pitanju El Clasico, tu sam navijač Barcelone".

Od NBA timova najviše voli da gleda...

"Denver Nuggetse definitivno, jer su tamo Jokić i Campazzo, također Milwaukee Buckse, pa Mavse zbog Luke Dončića, Kristapsa Porzingisa i Bobija Marjanovića, mada ne slavim i ne patim previše ako dobiju ili izgube utakmicu".

O nogometu Perić nije želio ni da razgovara jer "ne pratim ga nikako", a na pitanje novinara o tenisu, dao je zanimljiv odgovor:

"Ako vam kažem da razgovarate sa Srbinom koji nikada nije gledao0 Đokovićevu meč...".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti