Henin bolja od Dementijeve

Australian Open

Henin bolja od Dementijeve

A. Beganović

Bivša šampionka Justine Henin pobijedila je petu nositeljicu Elenu Dementievu sa 7:5, 7:6 u uzbudljivom meču i plasirala se u treće kolo Australian Opena.

Belgijanka, koja se na teniske terene vratila nakon duge pauze, dva puta je servirala za meč prije trijumfa u tie-breaku, nakon gotovo tri sata igre.

Henin, koja igra svoj prvi Grand slam turnir nakon 20 mjeseci, osvojila je prvi set iz trećeg pokušaja.

U drugom setu vratila se u igru nakon vodstva Dementieve od 4:2. Henin je osvojila sljedeća tri gema i kod vodstva od 5:4 imala meč loptu. Ruskinja je uspjela da se odbrani, te ostane u meču nakon još jedne meč lopte Belgijanke kod rezultata 6:5.

Bivša najbolja teniserka svijeta došla je do pobjede u tie-breaku nakon dva sata i 50 minuta igre na Rod Laver areni.

"Na kraju sam se počela nervirati. Bilo je teško završiti meč", izjavila je Henin.

"U Brisbaneu sam također imala priliku. Nisam je iskoristila, pa sam mislila da će i ovde biti tako. Zaista sam sretna", dodal je Henin, koja će u trećem kolu igrati protiv 27. nositeljice Alise Kleybanove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.