Henin nastupa u Sydneyu

Povratak na veliku scenu

Henin nastupa u Sydneyu

A. Beganović

Četverostruka pobjednica Otvorenog teniskog prvenstva Francuske u Parizu Belgijanka Justine Henin potvrdila je nastup na turniru u Sydneyju, što će biti njen službeni povratak na terene nakon 20 mjesečne pauze.

"Za Sydney me vežu lijepe uspomene, zato je primjeren grad  za moj povratak, posebno što će  konkurencija biti izuzetno jaka. U pripremi za  Australian Open potrebni su mi jaki mečevi", izjavila je  27-godišnja  Heninova, sedmerostruka pobjednica Grand Slam turnira, među kojim je i titula na Australian Openu 2004.

Na turniru u Sydneyju će nastupiti devet igračica iz TOP 10, izostat će samo Ruskinja Dinara Safina, koja još uvijek ima probleme s kičmom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.