Henin očekivano Zheng neočekivano
Jie Zheng

Dvije teniserke u polufinalu

Henin očekivano Zheng neočekivano

M. Maksimović

Kod teniserki je kompletiran prvi par polufinala. Dvije nepostavljene teniserke, Justin Henin možemo reći očekivano i Kineskinja Jie Zheng potpuno neočekivano. Kineskinja koja iza sebe ima polufinale Wimbledona (2008.), dva naslova u paru, na Australian Openu i Wimbledonu 2006.godine, u paru, sa zemljakinjom Yan Zi. Ipak, Jie Zheng je prva kineskinja u polufinalu Australian Opena.

U trećem kolu je Marion Bartoli dobili prvi set protiv Jie Zheng i to je bilo to. U nastavku je Kineskinja izgubila tri gema, i do polufinala nije u nastavku nije izgubila niti jedan set. Azarena u osmini finala. Kirilenko u četvrtfinalu. Respektabilna imena, pa je i rezultat respektabilniji.
Kirilenko je u prvom setu dva puta posrnula na svom servisu. U četvrtom i šestom gemu, pa je prvi set bio gotov za 34.minute.

U pauzi između prvog i drugog seta, Kirilenko je tražila medicinsku pomoć, ali pomoći na terenu nije bilo. Već na startu je izgubila ponovo svoj servis, Zheng je otišla na 2-0. Posljednju pravu priliku da se vrati u meč Kirilenko je imala u šestom gemu drugog seta. Kod 3-2, na servis Kineskinje, Kirilenko je propustila četiri break prilike. Kazna za propušteno je stigla tri gema kasnije. Kod 5-3, na servis Ruskinje, Zheng je stigla na tri meč lopte. Jednu je Marija spasila, a onda je stigla dvostruka servis greška i to je to, treća u meču.
Justin Henin i Nadia Petrova su svoj meč završile u dva seta, ali je ovdje bilo daleko neizvjesnije, zanimljivije. Petrova je na kraju pala 7-6(3),7-5, a malo je nedostajalo da priča ode u treći set. U prvom setu je Justin imala 4-2, Petrova se vratila. Vratila se i u desetom gemu, pa se uskoro igrao tie break. U tie breaku je Henin dominirala, bilo je 7-3.Potrova je u drugom setu krenula sa 3-0, spasivši na svoj servis break loptu. Justin se ne predaje, veže tri gema zaredom i ponovo smo na početku.Obe teniserke drže čvrsto svoj servis, sve do 12. gema kada Justin novim breakom, ukupno desetim stiže do polufinala.


Rezultati četvrtfinala:
Henin (Bel) - Petrova (Rus, 19) 7-6(3),7-5,
Jie Zheng (Kin) - Maria Kirilenko (Rus) 6-1,6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije