Henin potvrdila nastup u Brisbaneu

Ponovo na terenu

Henin potvrdila nastup u Brisbaneu

A. Beganović

Nekadašnja najbolja teniserka svijeta Belgijanka Justine Henin potvrdila je da će se na teren vratiti učešćem na turniru u Brisbaneu.

Turnir u Brisbaneu održat će se dvije sedmice prije početka Australian Opena.

"Poslije 15 mjeseci odsustva zadovoljna sam što počinjem svoju drugu tenisku karijeru", rekla je osvajačica sedam Grand Slam titula.

"Bit će sjajno vratiti se takmičarskom tenisu, a jak sastav, ista podloga i slična klima onoj u Melbourneu čine ovaj turnir idealnom pripremom za Australian Open", kazala je Belgijanka.

Henin je najavila povratak nedugo pošto je njena sunarodnjakinja Kim Clijsters osvojila US Open. Clijsters se vratila poslije dvije godine pauze.

Henin ima 41 WTA titulu, olimpijsku zlatnu medalju, a osvojila je tri od četiri Grand Slama.

Kada je objavila povratak, rekla je da joj je cilj da osvoji Wimbledon, jedini Grand slam turnir gdje nije osvojila titulu.

Belgijanka je izjavila da planira da igra namanje do olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije