Henin se nada ponovo prvoj poziciji

Henin se nada ponovo prvoj poziciji

"I dalje mislim da sam sposobna da to uradim", izjavila je belgijska teniserka Justine Henin na pres-konferenciji u Pekingu, odgovarajući na pitanje da li i dalje osjeća želju da bude prva teniserka svijeta.

"Očekivanja su možda prevelika, ali ću raditi naporno kao i ranije, možda i više, i vidjeti da li mogu to da ostvarim", kazao je Henin, koja je na prvom mjestu WTA liste bila 2003., 2006. i 2007. godine.

Propuštanje polovine prošle sezone nije poljuljalo trenutno 12. teniserku svijeta, koja se u Kini želi pripremati za Hopman Cup, javila je Xinhua.

Henin, koja se vratila na teniske terene u septembru prošle godine, 2010. je započela odigravanjem Australian Opena gdje je došla do finala.

No, osvajačica sedam Grand slam naslova povrijedila se na Wimbledonu, zbog čega je propustila ostatak sezone. Australian Open 2011. trenutno joj je najveći cilj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije