Henman: Andy može prestići Novaka

Bivši broj četiri smatra

Henman: Andy može prestići Novaka

Bivši britanski teniser Tim Henman smatra da je Andy Murray najbolji igrač na ATP Touru u posljednjih pola godine. 

Takođe, bivši broj četiri misli kako Škot ima šanse da zasjedne na prvo mjesto ATP liste.

"Andy u posljednjih šest mjeseci ima izvandredne rezultate. Uspio je da osvoji Rim, da igra u finalu Roland Garrosa. Tu su još i titule sa Wimbledona i Queensa, kao i zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Riju", rekao je Henman.

"Kada je u pitanju prvo mjesto na ATP listi, mislim da će Andy veoma teško sustići Novaka do kraja ove godine, ali početkom naredne bi mogao to učiniti. Ako želi da prestigne Novaka, biće mu potrebna fantastična dvoranska sezona. Nije nemoguće, ali Đoković je sigurno favorit", dodao je Henman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti