Hewitt izbacio Dimitrova, Evans razveselio navijače

I dalje kiša pravi probleme u Queen'su

Hewitt izbacio Dimitrova, Evans razveselio navijače

M. Maksimović

Kiša je opet pravila probleme teniserima u Queen'su, ali je odigrano devet mečeva drugog kola. Za domaćine je svako najvažnija pobjeda Daniela Evansa 277.igrača sa ATP rang liste koji se probio do trećeg kola.

Evans je sa četiri breaka uspio eliminisati iskusnog Finca Jarkka Nieminena 6-4, 6-7(6),6-4. Britanac je forsirao servis, deset asova, pet dvostrukih, to je njegova statistika u ovom meču. Finac je imao više break lopti, sedam ali je iskoristio dvije.

Lleyton Hewitt je ove godine dva kola jednog turnira prošao samo u Indian Wellsu. U Queen'su nekako Lleyton uvijek igra dobro, samo je dva puta u karijeri na ovom turniru poražen u prvom kolu. Ove godine je prošao u dva seta Dimitrova koji nije imao šanse, niti jednu break loptu.

Rezultati 2.kolo:
Lleyton Hewitt (Aus) - Grigor Dimitrov (Bug,10) 6-4, 6-3
Alexandr Dolgopolov (Ukr,7) - Santiago Giraldo (Kol) 6-3, 4-6, 6-4
Daniel Evans (VBR) - Jarkko Nieminen (Fin,13) 6-4, 6-7(6),6-4
Tomas Berdych (Češ,2) - Thiemo de Bakker (Hol) 6-1, 6-4
Kenny De Schepper (Hol) - Rohan Bopanna (Ind) 6-4, 6-3
Grega Zemlja (Slo,16) - Sergiy Stakhovsky (Ukr) 7-5, 6-4
Marin Čilić (Hrv,5) - Ivan Dodig (Hrv) 6-3, 6-4
Marinko Matosevic (Kan) - Michael Llodra (Fra) predao Llodra
Benjamin Becker (Nje) - Lukas Rosol (Češ,12) 7-6(2),7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije