Hewitt još jednom u polufinalu Queen's

Nakon polufinala Newporta prošle godine

Hewitt još jednom u polufinalu Queen's

M. Maksimović

Lleyton Hewitt po tradiciji uvijek dobro igra u Queen'su. Na turniru gdje je osvojio četiri titule.Posljednji polufinale koje je igrao Hewitt, bilo je ono u Newportu prošle godine kada je pobjedio Rajeeva Rama.

U četvrtfinalu Queen'sa, Hewitt je dobio Juana Martina Del Potra. U meču u kojem su se setovi i gemovi osvajali u serijama. U prvom je Hewitt nanizao četiri gema za 6-2.Del Potro je uzvratio, uzeo je četiri gema na početku drugog. U setu odluke, Hewitt je sa breakom stigao do nedostižnih 4-1.

Marin Čilić je dobio Tomasa Berdycha u dva seta. Za to mu je bio dovoljan samo jedan break. I to onaj iz prvog seta kod rezultata 6-5. U tie breaku drugog sve je bilo otvoreno do 4-3. Tada je Marin dobio dva vezana poena, Berdych je spasio prvu, ne i drugu meč loptu.

Andy Murray uspješno odrađuje svoj prvi povratnički turnir nakon Rima. Protiv Benjamina Beckera je slavio u dva. U prvom je imao 4-1, u drugom je poveo 4-2. Na kraju je prvi set dobio 6-4, drugi tek u tie breaku 7-3.

Najmanje posla u četvrtfinalu je imao Jo-Wilfried Tsonga. Amerikanac Denis Kudla je puno napravio ulaskom mešu osam, protiv Tsonge nije imao šanse.

Rezultati četvrtfinala:
Andy Murray (VB,1) - Benjamin Becker (Nje) 6-4,7-6(3)
Jo-Wilfried Tsonga (Fra,4) - Denis Kudla (USA) 6-3,6-2
Marin Čilić (Hrv,5) - Tomas Berdych (Češ,2) 7-5,7-6
Lleyton Hewit (Aus) - Juan Martin Del Potro (Arg,3) 6-2,2-6,6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije