Hewitt u finalu Brisbanea bolji od Rogera Federera

Australac slavio pred svojim navijačima

Hewitt u finalu Brisbanea bolji od Rogera Federera

Finalni meč ATP turnira u Brisbaneu odigran je danas. Lleyton Hewitt savladao je Rogera Federera pred svojim navijačima. 

Australac je slavio sa 2:1, po setovima 6:1, 4:6, 6:3. Hewitt je prvi set riješio u svoju korist za manje od pola sata. Oduzeo je Švicarcu čak tri servisa u prvom setu. 

Federer je zaigrao bolje u nastavku meča. U devetom gemu drugog seta Švicarac je napravio break, da bi potom isti i potvrdio i riješio drugi set u svoju korist rezultatom 6:4. 

U posljednjem trećem setu Hewittu je bio dovoljan jedan break za pobjedu nad Federerom. U četvrtom gemu Australac je oduzeo servis Federeru i na kraju riješio treći set u svoju korist rezultatom 6:3. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije