Hingis osvojila dva naslova na ovogodišnjem Wimbledonu

Prvu u paru sa Mirzom, nakon toga i sa Paesom

Hingis osvojila dva naslova na ovogodišnjem Wimbledonu

Martina Hingis je napravila najviše na ovogodišnjem Wimbledonu. Prvo je u paru sa Indijkom Sanijom Mirzom uzela naslov u igri parova, nakon toga je zajedno sa Leanderom Paesom uzela titulu i u miksu. Hingis je u singlu osvojila pet Grand Slam titula u singlu, te još deset u igri parova, odnosno tri u miksu. 

Prva dva Wimbledona u ženskim parovima osvojila još 1996. s Helenom Sukovom, te 1998. s Janom Novotnom, a ovoj joj je prvi naslov u ovoj konkurenciji nakon povratka iz šestogodišnje penzije. Hingis je na početku svoje karijere bila prva igračica svijeta u pojedinačnoj konkurenciji u kojoj ima pet "grand slam" naslova, a 1998. godine je osvojila naslove u parovima na sva četiri "grand slama". Za Mirzu je ovo prvi "grand slam" naslov u konkurenciji ženskih parova, tri puta je slavila u miksu.

Finale ženskih parova je bilo posebno zanimljivo. Makarova i Vesina imale su prednost od 5-3 u trećem setu, ali Makarova pri tom rezultatu nije uspjela zadržati servis, potom je Mirza uspjela osvojiti gem na svoj početni udarac da bi kod rezultata 5-5 u trećem setu dvoboj bio prekinut na 20-ak minuta zbog zatvaranja krova. Kada je meč nastavljen, prvo je Vesnina izgubila gem na svoj servis, da bi potom 34-godišnja Hingis bez izgubljenog poena odservirala za svoj treći naslov u Wimbledonu u ženskim parovima, za pobjedu 5-7, 7-6 (4), 7-5.

U miksu takve neizvjesnoti nije bilo. Hingis i Paes su pomeli kombinaciju Tímea Babos - Alexander Peya 6–1, 6–1. Ovo je je druga Grand Slam titula za Martinu ove godine u miksu, obe je izborila sa iskusnim Leanderom Paesom. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.