Hingis se vratila brzom pobjedom

Po prvi put nakon šest godina

Hingis se vratila brzom pobjedom

M. Maksimović

Martina Hingis se pobjedom vratila u svijet tenisa. Za sada barem kroz igru parova. Na WTA turniru u u Carlsbadu, Martina je lako sa Slovakinjom Danielom Hantuchovom izborila drugo kolo.

Julija Goerges i Darija Jurak nisu imale šanse, osvojile su tek dva gema. Jedan od razloga ovako ubjedljive pobjede leži u podatku da su  Hingis i Hantuchova bile jednako dobre u realizaciji prvog i drugog servisa (po 68 posto).

"Mentalno se dobro osjećam. Nakon prvog gema u drugom setu, mislim da se sve vratilo u normalu.Mislim da sam se u drugom setu osjećala ugodnije u svim segmentima igre" rekla je nakon meča Švicarka koja je 2007.godine odigrala svoj posljednji meč na Touru, nakon čega je stigao pozitivni doping test na kokain.

Hingis i Hantuchovu u idućem kolu očekuju 3. nositeljice Raquel Kops-Jones i Abigail Spears.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije