Hrvatska u Japan, Srbija protiv Švedske
Kei Nishikori

Prvo kolo Svjetske grupe

Hrvatska u Japan, Srbija protiv Švedske

M. Maksimović

Uz parove 1.kola Euroafričke zone grupa II, danas su ždrijebani i mečevi u Svjetskoj grupi. Dva susreta se izdvajaju među ostalim. To je meč Švicarska - SAD odnosno Njemačka  - Argentina.

Švicarska je sa Federerom i Wawrinkom vrlo jaka što smo uvjerili prošlog vikenda, tako da bi Amerikanci mogli biti u problemima, ukoliko Roger zaigra od prvog kola. Zanimljivo će svakako biti bez obzira na sastave u duelu Njemačke i Argentine. Hrvatska će u prvom kolu po prvi put u goste Japanu, dok će Srbija dočekati Švedsku. Mečevi prvog kola Svjetske grupe se igraju od 10.do 12.februara.

Prvo kolo:
Španija - Kazahstan
Austrija - Rusija
Kanada - Francuska
Švicarska - SAD
Češka - Italija
Srbija - Švedska
Japan - Hrvatska
Njemačka - Argentina

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti