I Aldin Šetkić završio nastup

BH Telecom Indoors 2012

I Aldin Šetkić završio nastup

E. Škorić

Poslije šestog dana na terenima sarajevskog ATP Challenger teniskog turnira BH Telecom Indoors 2012 poznata su imena svih četvrtfinalista. Dustin Brown, Nikola Čačić, Jan Hernych i Ilija Bozoljac jučerašnji su pobjednici.

Na žalost domaće publike, Aldin Šetkić, kao posljednji bh. predstavnik na Turniru nije se uspio plasirati dalje u meču protiv češkog tenisera Jana Hernycha, te je izgubio rezultatom 6:4, 6:4. U okviru pratećih sadržaja, juče je održan Kid’s Day tokom kojeg su se najmlađi ljubitelji tenisa imali priliku družiti sa teniskim asovima, odigrati neki poen i saznati više o tenisu.

Dustin Brown je bio bolji od Philippa Oswalda, te izborio mjesto u četvrtfinale rezultatom 7:6, 6:0. Do kraja neizvjestan i uzbudljiv meč između Nikole Čačića, kvalifikanta koji je u prvom krugu glavnog turnira izbacio drugog nositelja, i Fabrice-a Martin-a pružio je istinsko uživanje gledaocima u olimpijskoj dvorani Zetra. Igrala su se tri seta i sva tri su završila tie break-om. Prvi set u svoju korist je završio francuski teniser 7:6, da bi u drugom setu Čačić bio bolji i riješio set u svoju korist sa 7:6. Treći set je nastavljen u istom maniru, te su obojica tenisera držala čvrsto svoj servis. Čačić je ipak uspio izdržati pritisak te je dobio i treći set s rezultatom 7:6.

U posljednjem meču današnjeg dana, koji se također igrao u tri seta, Ilija Bozoljac je nadigrao Marius-a Copil-u sa 7:6, 6:7, 7:6. Četvrtfinalni mečevi počinju danas, u petak, 16. marta 2012. na glavnom terenu u 13 sati kada će se sastati Brown i Čačić, a nakon njih Kudryavtsev i Lajović.

Kasnije, u poslijepodnevnim satima, ne prije 16 sati i 30 minuta sastat će se Janowicz i Hernych, te Bozoljac i Mertl. Ulaz je, zahvaljujući generalnom pokrovitelju Turnira, BH Telecomu, besplatan do finalnih meceva u nedjelju, 18. marta, 2012.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti