I braća Bryan osvojila zlato

Bob i Mike kompletiraju riznicu

I braća Bryan osvojila zlato

M. Maksimović

Nakon 11 Grand Slam titula, nakon bronce u Pekingu, stiglo je zlato u Londonu. Braća Bob i Mike Bryan su u finalu igre parova pobjedili francuski par Llodra/ Tsonga 6-4, 7-6(2).

Ovom pobjedom, braća Bryan su se izjednačila sa legendarnim parom  Woodbridge - Woodforde koji je također dva puta osvajao medalje od kako se tenis 1988.godine vratio na Olimpijadu.

Već na samom početku finala, Llodra i Tsonga gube servis i taj jedan servis gem sa početka seta je bio dovoljan Bobu i Miku da osvoje prvi set.U drugom setu se na kraju igrao tie break u kojem Llodra i Tsonga nisu imali šanse. Uhvatili su dva poena.

U susretu za treće mjesto drugi francuski par, Julien Benneteau i Richard Gasquet se izborio za  broncu.Oni su bili bolji od Feliziana Lopeza i Davida Ferrera također u dva seta 7-6(4),6-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.