I Delbonis dobio Federera

Argentinac iskoristio svoju priliku

I Delbonis dobio Federera

M. Maksimović

Očito se Roger mora polako privikavati. Na poraza od igrača koji nisu niti čak TOP 100. Prvo Stakhovsky u Wimbledonu, a onda danas u polufinalu Hamburga Argentinac Federico Delbonis.

U meču koji je skoro trajao dva sata, sa po jednim breakom na obe strane. Zanimljivo, Federer je u cijelom meču imao samo dvije break lopte. Obe u prvom setu. Delbonis je više prijetio, tri u prvom, četiri u drugom setu. Na kraju je Argentinac svoju najveću pobjedu u karijeri ostvario kroz dva tie breaka. U prvom 9-7, u drugom 7-4.

U finalu Delbonis igra protiv Fabia Fogninija koji je u odličnoj formi. Nakon osvojenog Stuttgarta, Fabio je na drugom terenu zaredom u finalu. U polufinalu je dobio Nicolasa Almagra 6-4,7-6(1). U ovom meču je break lopti bilo na pretek. Almagro je propustio deset, Fognini dvije više.

Polufinala:
Fabio Fognini (Ita) - Nicolas Almagro (Špa,3) 6-4,7-6(1)
Federico Del Bonis (Arg) - Roger Federer (Švi,1) 7-6(7),7-6(4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti