I Raonić se povukao sa US Opena

Zbog povrede zgloba ruke

I Raonić se povukao sa US Opena

D. Rakanović

Kanadski teniser Miloš Raonić otkazao je nastup na posljednjem Grand Slam turniru u sezoni US Openu zbog povrede zgloba ruke.

Kanađanin se tako priključio sve brojnijoj listi najboljih tenisera svijeta koji zbog povreda neće igrati u flushing Meadowsu. 

“Previše poštujem US Open i ostale tenisere da bih uzeo mjesto kada znam da ne mogu dati svoj maksimum. Napravio sam sve što je u mojoj moći da zaliječim ozljedu na vrijeme kako bih zaigrao na US Openu. Nažalost, nisam uspio i moram otkazati nastup", objavio je Raonić.

Već od ranije je poznato da zbog povreda na US Openu neće biti Novaka Đokovića, zatim Stana Wawrinke i Keija Nishikorija. 

US Open počinje u ponedjeljak, 28. augusta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi