I Rusija se seli u Euro-Afričku zonu

Nakon poraza od Brazila

I Rusija se seli u Euro-Afričku zonu

M. Maksimović

Nakon Švedske, još jedna teniska velesila se preselila u I grupu EA Zone Davis Cup. To je Rusija koja je dva puta osvaja Davis Cup i koja je još tri puta igrala u finalu.

Međutim Andreev i Gabashvili nisu imali nikakve šanse u gostima protiv Brazila. Odluka je pala već u igri parova, Melo i Soares su u tri seta 7-5,6-2,7-6(7) pobjedili Bogomolova i Gabashvilija.Devet godina je prošlo od kako je Brazil sa Gustavom Kuertenom igrao posljednji put u Svjetkoj grupi Davis Cupa.

 

Kanada je imala priliku također završiti posao još u subotu, ali su Klaasen i van Der Merwe ostavili Južnu Afriku u životu.Milos Raonic će imati meč loptu i nedelju, protivnik je Van Der Merwe.

 

 

Play off Svjetska grupea:

Brazil - Rusija 3:0 

Kanada - Južna Afrika 2:1 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.