I Safin na spisku onih koji nisu plaćali porez

Nekadašnji broj jedan demantuje

I Safin na spisku onih koji nisu plaćali porez

Jedan od onih čije se ime i prezime povezuje sa aferom u HSBC banci je i Marat Safin. Safin se također spominje u kontekstu neplaćanja poreza i računa u ovoj banci na kojem je "ostalo" 4.87 miliona eura.

Nekadašnji broj jedan se povukao sa teniskih terena 2009. godine. Kao aktivan igrač osvojio je Australian Open (2005), odnosno pet godina ranije US.Open. Od 2011. godine je član Ruskog parlamenta. Samo od nagrada na turnirima Safin je zaradio preko 15 miliona dolara.

"Niko ne izbegava plaćanje poreza, to su besmislene priče" kratko je objasnio Safin.

Novinari istraživači koji su radili na ovoj priči i koji su imali uvid u dokumente tvrde kako još uvijek nisu sigurni koja je tačno bila Safinova uloga u ovim malverzacijama i koja je njegova veza sa tim računima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti