Ilhan prejak za Brkića, Turska izjednačila

Davis Cup

Ilhan prejak za Brkića, Turska izjednačila

Odigran je drugi meč između Davis Cup reprezentacija BiH i Turske u okviru prvog kola grupe II Evroafričke zone, a Tomislav Brkić doživio je poraz od Marcela Ilhana.

Ilhan je savladao Brkića nakon nešto više od sat vremena borbe, a krajnji rezultat glasio je 6-1, 6-1, 6-3. Naš teniser je sjajno otvorio meč i napravio početni break, ali nakon toga doživio je veliki pad. Najbolji turski igrač do kraja seta osvaja sve gemove i pravi seriju od 6-0.

Drugi set donio je nastavak serije, a Ilhan je poveo sa 4-0 i nakon samo dvadesetak minuta riješio je drugi dio igre u svoju korist. Tada je već bilo jasno da popularni Tomo neće moći pružiti veći otpor svom protivniku, iako je u trećem setu odigrao dosta dobro.

Oba tenisera su čuvala svoj servis do osmog gema, ali tada turski reprezentativac pravi ključni break i sa maksimalnih 3:0 dolazi do pobjede.

Podsjetimo, danas u nešto ranijem terminu Amer Delić je savladao Barisa Erdugena sa 7-6, 6-4, 6-3. Preostali susreti prvog kola na rasporedu su sutra i prekosutra. U sutrašnjem dublu Tomislav Brkić i Amer Delić odmjerit će snage sa Halukom Akkoyunom i Ergunom Zorluom. Preostala dva singla igrat će se u nedjelju, a snage će odmjeriti Amer Delić i Marcel Ilhan, te Tomislav Brkić i Baris Erguden.

Naravno, postoji mogućnost da u nedjelju zaigra i Damir Džumhur, koji ima lakšu povredu lista na lijevoj nozi. 

Davis Cup:
Turska - BiH 1:1 (Ilhan M. - Brkić T. 6-1, 6-1, 6-3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.