Ima samo 15 godina: Ukrajinska klinka priredila senzaciju u prvom kolu Australije

Njeno vrijeme tek dolazi

Ima samo 15 godina: Ukrajinska klinka priredila senzaciju u prvom kolu Australije

E. Škorić

Marta Kostyuk je 15-godišnja Ukrajinka, koja je uspjela se plasira u glavni žrijeb Australian Opena.

Ona je u prvom kolu prvog Grand Slama sezone pobijedila Kineskinju Shuai Peng sa 6:2, 6:2.

Iako je Peng kao 27. igračica svijeta bila veliki favorit protiv 521. teniserke iz Ukrajine, Kostyuk je priredila veliku senzaciju.

Kostyuk je najmlađa teniserka na Grand Slam turniru u posljednjih 13 godna. Ona je luda za Novakom Đokovićem i Tomašom Berdychom, rasla je u vrijeme novih tenisera, a sada može da se fotografiše i druži s nekima od njih.

Ona je juniorska prvakinja, a o karijeri se brine slavni hrvatski teniser Ivan Ljubičić.

"Svaki put kada mi Ivan nešto kaže to mi puno znači", kazala je Ukrajinka, koja je pred današnji meč obećala kako će dati sve od sebe i dala je, slavila je u 1. kolu i čini se da ženski tenis ima buduću najbolju na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi