Indija slavila za zelenim stolom

Davis cup meč nije odigran

Indija slavila za zelenim stolom

Međunarodna teniska federacija (ITF) proglasila je Indiju pobjednikom u susretu Davis kupa protiv Australije, koji se trebao u Chennaiju održati idući mjesec.

Odluka ITF-a uslijedila je nakon što je Australijski savez u subotu objavio da svoj reprezentaciju neće poslati u taj indijski grad zbog sigurnosnih razloga.

Prema pravilima Davis kupa, Australiji će biti zabranjeno nastupati u Davis kupu 12 mjeseci, te će morati platiti značajnu novčanu kaznu.

«ITF žali i ne slaže se s odlukom Saveza Australije koji ne želi igrati. U skladu s odlukom da ne pošalje svoju reprezentaciju da igra protiv reprezentacije Indije, Australija je automatski izgubila meč. Indija je prema pobjednik i igraće u doigravanju Davis kupa od 18. do 20. septembra», kaže se između ostalog u saopštenju ITF-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.