Ipak nisu svi digli ruke od Marije Šarapove

Veliki sponzor ostaje uz Ruskinju

Ipak nisu svi digli ruke od Marije Šarapove

Maria Šarapova proživljava najteže dane u karijeri i čini se da sada spoznaje svoje istinske prijatelje, ali i sponzore.

Nakon što je ostala bez unosnih ugovora sa Nikeom, a potom i Porscheom te TAG Heuerom, došle su i dobre vijesti za Ruskinju, od koje ipak nisu svi digli ruke.

Proizvođač reketa Head odlučio je ostati uz Šarapovu, kojoj će uskoro ponuditi novi ugovor, uz najiskrenije želje da će se njihova saradnja nastaviti i u godinama koje dolaze.

Šarapova je prije nekoliko dana na press konferenciji objavila da je pala na doping testu na Australian Openu, gdje je bila pozitivna na meldonijum, koji je tek ove godine dospio na listu nedozvoljenih supstanaca, a zbog toga je već mnogo izgubila.

Osim ugleda koji je sigurno poljuljan, Maria Šarapova se suočila i sa finansijskim gubicima. Prema navodima uglednih američkih i britanskih medija, ruska teniserka je otkazivanjem gore navedenih sponzora izgubila otprilike 100 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije