Isner i Monaco u polufinalu

Turnir u Houstonu

Isner i Monaco u polufinalu

M. Maksimović

Dva Amerikanca te po jedan Argentinac i Španjolac će igrati u polufinalu ATP turnira u Houstonu.U sezoni kada su ostvarili dvije velike Davis Cup pobjede na zemljanoj podlozi, ulazak John isnera i Michaela Russella u polufinale i nije iznenađenje.

Isner je u svom stilu kroz dva tie breaka pobjedio zemljaka Ryana Sweeting.Obojica su dobro servirala, baš kao što obojica imala svoje break lopte, ali u cijelom meču nismo vidjeli niti jedan break.Isner je prvi tie break dobio 7-1, u drugom je Sweeting osvojio tri poena više.

Sličan rasplet smo imali u meču između Juana Monaca i Kevina Andersona.Argentinac je dobio prvi set u tie breaku, ispustivši break prednosti. U drugom sebi taj luksuz nije dozvolio pa je sa 7-6 (4),7-5 ušao u polufinale.

Rezultati četvrtfinala:
Michael Russell (SAD) - Ryan Harrison (SAD) 6-1, 5-7,6-3
Juan Monaco (Arg,4) - Kevin Anderson (JAR,5) 7-6 (4), 7-5
Feliziano Lopez (Špa,3) - Berlocq (Arg, 6) 6-4, 2-2, predaja Berlocq
John Isner (SAD, 2) - Ryan Sweeting (SAD) 7-6 (1),7-6 (4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.