Isner obranio naslov nakon spašene tri meč-lopte

ATP turnir u Winston-Salemu

Isner obranio naslov nakon spašene tri meč-lopte

Američki teniser John Isner obranio je naslov na ATP turniru u Winston-Salemu pobjedivši u finalu Čeha Tomaša Berdycha sa 3-6, 6-4, 7-6.

Kao i u polufinalu protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge, Isner je do pobjede protiv Berdycha stigao u tie-breaku trećeg seta. Ondje je spasio tri meč-lopte kod Berdychovog vodstva 6-5, 7-6 i 9-8 i na kraju s tri uzastopna poena i uz 22 postignuta asa došao do pobjede nakon dva sata i 26 minuta igre.

 

Isner je ovom pobjedom izjednačio međusobni omjer protiv Berdycha na 2-2 i došao do drugog ovosezonskog naslova (nakon Newporta) i petog ukupno u karijeri.

 

Berdych je ostao na jednom ovosezonskom i sedam naslova ukupno u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije