Ispala braniteljica naslova
Janković ispala u Sttutgartu

WTA u Sttutgartu

Ispala braniteljica naslova

Jelena Janković, četvrtoplasirana na WTA listi, oprostila se od daljeg nastupa na turniru u Sttutgartu koji je prošle godine osvojila. Srbijanku je u četvrtfinalu nadigrala Italijanka Flavija Pennetta sa 1:2 u setovima.

Janković je prvi set osvojila prilično ubjedljivo i očekivao se lagan put do pobjede. No, Italijanka je slavila sa 6:4 u drugom, da bi u trećem iskoristila dva breaka i izborila polufinale.

Svjetlana Kuznjecova nije imala previše problema protiv Gisele Dulko. Bilo je 6:3 i 6:2 za Ruskinju koja će za ulazak u finale snage odmjeriti sa sunarodnjakinjom Jelenom Dementijevom. Druga nositeljica turnira se malo  “mučila” sa Francuskinjom Marion Bartoli, ali je ipak, u trećem setu, došla do pobjede.

U poluzavršnici je i Dinara Safina, prva igračica svijeta koja je za samo sat i 13 minuta deklasirala Poljakinju Agnieszku Radwansku sa 6:4 i 6:2.

Četvrtfinale
Safina (Rusija, 1) - A. Radwanska (Poljska, 8) 6:4, 6:2, Pennetta (Italija) - Janković (Srbija, 3) 2:6, 6:4, 6:4, Kuznjecova (Rusija, 5) - Dulko (Argentina) 6:3, 6:2, Dementijeva (Rusija, 2) - Bartoli (Francuska) 6:2, 4:6, 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.