Ispala je 12 puta u prvom kolu US Opena
Foto:EPA

Ispala je 12 puta u prvom kolu US Opena

S. Bošković
Teme:

Klara Zakoplavo tenisku karijeru započela je 1999. godine, a nakon udaje 2006. godine promijenila je prezime u Koukalova, a ova teniserka je čak 12 puta ispala u prvom kolu US Opena.

Rođena je u Pragu, te sad ima 33 godine i tri osvoje teniske titule. U Palermu i Hertogenboschu 2005. godine, a treću tek devet godina kasnije u Brazilu. Ipak, nisu je titule, a ni osvajanje FED kupa prošle godine dovele u centar pozornosti, nego njeni nastupi na US Openu.

1999. godine je postala profesionalna teniserka i od tad je 12 puta ispala u prvom kolu turnira u New Yorku, a tri puta nije uspjela proći kvalifikacije.

Između noći ponedjeljka i utorka ispala je od američke teniserke Medison Keys koja je bila bolja s 6:2 i 6:4 u setovima. Čehinju su još izbacivale Arantxa Parra Santonja, Francesca Schiavone, Vania King, Lindsay Davenport, Svetlana Kuznetsova, Victoria Azarenka, Virginia Razzano, Irina Falconi, Andrea Hlavackova, Su-Wei Hsieh i Petrka Cetkovska.

Ni na ostala tri Grand Slam turnira ova teniserka nije briljirala. Australian Opet i Wimbledon je završavala u drugom kolu, dok joj je najbolji uspjeh treće kolo Roland Garrosa.

Klara je visoka 166 cm, i s 33 godine nema još mnogo prostora za napredak. Ipak, utjehu joj mogu pružiti četiri miliona dolara koje je zaradila tijekom karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.