Ispao Roger Federer
Foto: EPA

Senzacija na AO

Ispao Roger Federer

Midhat Šljivak

Drugi nositelj Australian Opena, Roger Federer, oprostio se od takmičenja već u trećem kolu. Fedexa je zaustavio Italijan Andreas Seppi koji je slavio s 3:1, po setovima 6:4, 7:6. 4:6, 7:6.

Italijan je odigrao odličan meč i na kraju je zasluženo slavio. Prvi set je bio dosta zanimljiv. Seppi u devetom gemu pravi break i uz dosta muke i četiri break lopte osvaja gem na svoj servis za vodstvo od 1:0 u setovima.

Dosta preokreta viđeno je u drugom setu. Oba tenisera su u dva navrata oduzimala protivnički servis, a set je okončan u tie-breaku. Bolje se snašao Italijan, koji je drugi set dobio sa 7:6.

Fedex je uspio da osvoji treći set sa 6:4 i činilo se kao da je na putu preokreta. Međutim,  koban je po Švicarca bio tie-break četvrtog seta. Ponovo ga je Seppi bolje odigrao, te je došao do velike pobjede u ovom susretu.

Šesti nositelj, Britanac Andy Murray bez većih je problema s 3:0 savladao Portugalca Joaa Sousu.

Čeh Tomas Berdych je s maksimalnih 3:0 savladao srbijanskog tenisera Viktora Troickog, dok su pet setova igrali Grigor Dimitrov i Marcos Baghdatis. Bugarin je na kraju slavio s 3:2.

Australian Open, 3. kolo:

Seppi - Federer 3:1 (6:4, 7:6, 4:6, 7:6)
Murray - Sousa 3:0 (6:1, 6:1, 7:5)
Berdych - Troicki 3:0 (6:4, 6:3, 6:4)
Bagdhatis - Dimitrov 2:3 (6:4, 3:6, 6:3, 3:6, 3:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.