Istomin nakon senzacije: Mama, napravio sam sjajan posao!
Foto: EPA

Uzbekistanac nakon pobjede nad Đokovićem

Istomin nakon senzacije: Mama, napravio sam sjajan posao!

M. Šljivak

Uzbekistanac Denis Istomin napravio je senzaciju u 2. kolu Australian Opena. On je s 3:2 po setovima pobijedio branioca titule i drugog igrača svijeta Novaka Đokovića.

Vjerovatno niko u svijetu tenisa nije vjerovao da Istomin može da savlada jednog od najboljih na svijetu, ali je 117. igrač svijeta na kraju u tome uspio. 

Emocije nakon velike pobjede su bile očite i 30-godišnji teniser nije imao mnogo za reći.

"Izvinjavam se Novaku. Hvala mom timu, mama uradio sam sjajan posao. Toliko je emocija u mojoj glavi, ne mogu da dođem do pravih riječi. Hvala svima što ste me podržavali", rekao je Istomin, te je dodao:

"Mislim da sam odigrao mnogo iznad prosjeka. Ova pobjeda mi znači mnogo, konačno sam mogao da osjetim ovako nešto", istakao je uzbekistanski teniser.

On će u narednom kolu za protivnika imati Španca Pabla Carrena-Bustu i to će mu biti šansa da dođe do još jedne pobjede na Australian Openu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi