Ivan Dodig u polufinalu
Ivan Dodig je nedavno trijumfovao i na turniru u Sarajevu

ATP Challenger u Ostravi

Ivan Dodig u polufinalu

Ivan Dodig, nekadašnji Davis Cup reprezentativac BiH, koji je najavio da bi uskoro ponovo mogao obući dres sa grbom naše zemlje ostvario je veliki uspjeh plasmanom u polufinale ATP Challenger turnira koji se igra u češkoj Ostravi.  

U četvrtfinalnom dvoboju, Dodig je savladao petog nositelja, domaćeg tenisera Jirija Vaneka sa 6:3, 3:6 i 6:0. Potencijalni reprezentativac BiH posebno je briljirao u trećem, odlučujućem setu kada 125. igraču svijeta nije dozvolio da osvoji ni jedan gem.

Dodig će u polufinalu igrati protiv pobjednika iz duela Oliviera Rochusa (Belgija, 4. nositelj) i Davida Marrera (Španija).

Četvrtfinale
Ivab Dodig – Jiri Vanek (5) 6:3, 3:6, 6:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.