Ivanišević dobio nasljednika: Marin Čilić osvojio US Open
Foto: EPA

Veliki uspjeh za Čilića

Ivanišević dobio nasljednika: Marin Čilić osvojio US Open

M. Šljivak

Hrvatski teniser Marin Čilić osvojio je US Open. On je u večerašnjem finalu s laganih 3:0 po setovima 6:3, 6:3 i 6:3 savladao Japanca Keija Nishikorija.

Odigrao je Čilić sjajno ovo finale i na kraju je zasluženo osvojio US Open. Već u šestom gemu je napravio break kojeg ja uspješno sačuvao do kraja prvog seta kojeg je na kraju osvojio sa 6:3.

Drugi set je donio mnogo uzbuđenja. Čilić je oduzeo servis Nishikoriju u trećem i sedmom gemu, ali se Japanac vratio u osmom, te je imao servis za povratak. Ipak, još jednim breakom Čilić osvaja i drugi set sa 6:3, te dolazi do velikih 2:0 u setovima.

Ključni detalj u trećem setu desio se u četvrtom gemu. Čilić je uzeo servis Japancu, uspješno je do kraja meča držao servis, te je došao do osvajanja US Opena i najvećeg uspjeha u karijeri...

US Open, finale:

Čilić - Nishikori 3:0 (6:3, 6:3, 6:3)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.