Ivanišević: Federer bolji od Nadala

Legendarni hrvatski teniser

Ivanišević: Federer bolji od Nadala

Bivši hrvatski teniser Goran Ivanišević izjavio je da je Roger Federer bolji igrač od svog najvećeg rivala Rafaela Nadala.

Ivanišević je kazao kako je Švicarac najbolji teniser u historiji "bijelog sporta".

On je dodao da izuzetno cijeni kvalitete Nadala, ali da nema nedoumica u izboru između njih dvojice.

"Volim Rafu, on je ljevoruk i veliki je borac, ali morate izabrati Rogera Federera jer je on najbolji svih vremena“, rekao je Ivanišević. 

Hrvat je istakao da švicarski teniser može da osvoji još jedan Grand Slam. 



"Stvarno mislim tako. Prošle godine je igrao dobro, nije osvojio Grand Slam, ali je stvarno igrao dobar tenis. Nikada nemojte podcjenjivati Federera. Bolje ga pobijedite čim izađe na teren jer on neće biti ’dobar’ prema vama i zato mislim da će osvojiti još jedan Grand Slam", rekao je legendarni hrvatski teniser.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.