Ivanišević : Izdao me servis
Goran je uz malo sreće mogao u drugo kolo

Nakon nastupa u Zagrebu

Ivanišević : Izdao me servis

M. Maksimović

Goran Ivanišević se barem za kratko vratio na ATP Tour.On je u paru zajedno sa Marinom Čilićem nastupio u prvom kolu ATP turnira u Zagrebu, ali je malo poznata kombinacija Slovaka Filip Polasek/Igor Zelenay bila prejaka, tačnije rečeno bolje uigrana.

Meč privukao dosta gledalaca u Dom Sportova a trajao je sat i 20 minuta.Na kraju su Slovaci bili bolji 7-6(4),6-4. U prvom setu što baš nije karakteristično za parove već na početku sva četiri tenisera po jednom izgubila svoj servis, a onda je set odlučen u tie breku. Predhodno je Goran u 12.gemu na svoj servis spašavao 15/40, zabio je jedan as, jedan winner i na kraju je odigrao sjajan volej na mreži.Na početku drugog seta su Slovaci napravili break, Goran i Marin su se vratili, ali samo do devetog gema kada Goran ponovo gubi svoj servis. Novu priliku Slovaci nisu propustili.

''Bez obzira na sve, nikada se nisam nadao da će servis izdati, nikada u životu nisam izgubio svoj servis bez osvojenog poena. To me ubilo više nego cijeli meč.Bio sam skroz izvan ritma. Ja sam loše servirao, Marin je bio loš na reternu u nekim trenucima je bio malo i prestatičan, ali važno je da on u singlu bude pravi.Što se tiče mene, ja sam zadovoljan, nakon toliko godina odigrati jedan ovakav meč, ali dosta je bilo i ovo'' rekao je na kraju Ivanišević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.