Ivanović i Zvonareva za naslov
Ruskinja će pokušati pomrsiti račune Ivanovićevoj

WTA Indian Wells

Ivanović i Zvonareva za naslov

U finalu ovogodišnjeg WTA turnira u Indian Wellsu igraće Srbijanka Ana Ivanović i Vera Zvonareva. Ivanovićeva je braniteljica naslova, a u polufinalu je prekinula sjajnu seriju mlade Anastazije Pavljučenkove koja je na velika vrata stigla među najbolje igračice svijeta.

Peta nositeljica je protiv Ruskinje iskoristila tri od pet break-lopti na servis Pavljučenkove, a prevagu je donio servis koji je odlično «slušao» Ivanovićevu. Prvi je «ulazio» u 62% slučajeva i mlada Pavljučenkova nije mogla uspješno parirati.

Zvonareva je četvrta nositeljica, a za ulazak u finale nadigrala je Viktoriju Azarenko. Ruskinja je bila prilično sigurna i sa dva puta po 6:3 ušla je u finale.
Bjeloruskinja je u Indian Wellsu izbacila i Dinaru Safinu, ali nije imala snage za novi podvig.

Indian Wells, polufinale
Zvonareva (Rusija, 4) - Azarenka (Bjelorusija, 8) 6:3, 6:3, Ivanović (Srbija, 5) - Pavljučenkova (Rusija) 6:2, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.