Ivo Karlović u finalu

ATP turnir u Hertogenboschu

Ivo Karlović u finalu

D. Rakanović

Hrvatski teniser Ivo Karlović savladao je sunarodnjaka Marina Čilića sa 2:1, po setovima 7:6, 5:7, 7:6 i plasirao se u finale ATP turnira u Hertogenboschu. 

U prvom setu nije bilo brejkova, pa se otišlo u taj-brejk u kojem je Karlović uspio napraviti dva mini brejka i slaviti sa 7:4. U drugom setu Čilić uspijeva napraviti jedini brejk u meču u pretposljednjem gemu seta za 6:5, a u narednom potvrdio brejk i odveo meč u treći set. U odlučujućem setu ponovo nije bilo brejkova, a u taj-brejku Karlović je uspio napraviti dva mini brejka za 7:2 i pobjedu protiv sunarodnjaka. 

Karlović će u finalu igrati protiv Gillesa Mullera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi