Izbjegnuta tragedija: Kavčić u svlačionici kolabirao

Meč trajao pet sati

Izbjegnuta tragedija: Kavčić u svlačionici kolabirao

Adnan Beganović

Sinoćnji program Australian Opena obilježio je duel Blaža Kavčića i Jamnesa Duckwortha. Naime, meč ova dva tenisera trajao je gotovo pet sati, a na kraju je slavio slovenski teniser sa 3:2 po setovima (3:6, 6:3, 6:4, 6:7, 10:8).

Odmah nakon meča Kavčić je vidno iscrpljen otišao u svlačionicu gdje dolazi do prave drame.

Naime, zbog velike iscrpljenosti slovenski teniser je doživio potpuni fizički šok. Mišići su mu se počeli grčiti, a samo brzom intervencijom liječnika izbjegnuta je tragedija.

Kavčić je primio injekciju i odmah je uspavan. Još uvijek je pod anestezijom, pa je njegov nastup u 3. kolu pod velikim znakom pitanja, iako slovenski mediji javljaju da je njegovo zdravstveno stanje mnogo bolje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.