Iznenađenja u četvrtfinalu
Tommy Robredo sa lakoćom u polufinale

ATP turnir u Costa do Sauipe

Iznenađenja u četvrtfinalu

Nicolas Almagro, prvi nosilac ATP turnira u Costa do Sauipe koji se igra za nagradni fond od 562.500 dolara, neće vidjeti polufinale. Njega je u dva seta eliminisao Portugalac Frederico Gil, sa dva puta po 7:6.

Za razliku od svog zemljaka Tommy Robredo sa lakoćom je izborio nastup među četiri najbolja. Alberto Martin nije bio dostojan rival i u dva seta osvojio je četiri gema.

Polufinale će vidjeti i Jose Acasuso. Agrentinac je sa 6:4 i 6:3 nadigrao svog sunarodnjaka Eduarda Schwanka, dok je još jedno iznenađenje priredio Thomaz Bellucci. Brazilac je u tri seta eliminisao Juana Carlosa Ferrera sa 7:6, 1:6 i 6:3.

četvrtfinale
Robredo (Špa/2) - Martin (Špa/7) 6:2, 6:2, Acasuso (Arg/4) - Schwank (Arg/6) 6:4, 6:3, Bellucci (Bra) - Ferrero (Špa) 7:6 (5), 1:6, 6:3, Gil (Por) - Almagro (Špa/1) 7:6 (5), 7:6 (4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.