Iznenađenje se zove Bellucci
Robredo sjajan i maestralan

ATP u Costa do Sauipeu

Iznenađenje se zove Bellucci

Finalisti ATP turnira u Costa do Sauipeu su Španac Tommy Robredo i Brazilac Thomaz Bellucci koji je najprijatnije iznenađenje turnira.

Robredo igra u sjajnoj formi i do finala se praktično prošetao. Sve protivnike je eliminisao sa lakoćom, u dva seta, a koliko je bio dominantan pokazuje i rezultat polufinalnog duela u kojem je protiv dobrog Josea Acasusa slavio sa čak 6:2 i 6:1.

Bellucci je nadigrao Frederica Gila. Portugalac je u četvrtfinalu eliminisao Nicolasa Almagra, ali je protiv Belluccija izgubio na isti način, nakon dva tie-breaka.
Robredo i Bellucci se još nisu sastajali, a nema sumnje da je Španac veliki favorit za naslov.

Polufinale
Thomaz Bellucci (Brazil) - Frederico Gil (Portugal) 7:6(3), 7:6(4), Tommy Robredo (Španjolska, 2) - Jose Acasuso (Argentina, 4) 6:2, 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.